קלנועית בימבה: טיפים לבחירת הדגם הטוב ביותר

    להצעת מחיר על קלנועית השאירו פרטים או התקשרו:
    077-804-6100


    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

    קלנועית מהווה פתרון תחבורתי מעולה למבוגרים ואנשים עם מוגבלות לנסיעה בסביבה הקרובה. היתרון הגדול בקלנועית הוא שאין צורך להוציא עבורה רישיון והיא לא מצריכה תדלוק ומציאת חנייה. מה צריך לדעת לפני שרוכשים קלנועית ואיך לבחור את הדגם המתאים ביותר?

    מהירות הקלנועית

    אחד הפקטורים לפיהם ניתן לבחור קלנועית היא מהירות הקלנועית. מן הסתם, לא מדובר ברכב מרוצים וזהו כלי איטי בסופו של דבר, אך עדיין ישנם הבדלים בין הדגמים. בעוד דגמים איטיים יחסית מגיעים למהירות של כ-6 קמ"ש, דגמים מהירים יותר כגון קלנועית סגורה המהווה בימבה זוגית חשמלית יכולה להגיע גם ל-12 קמ"ש.

    גודל הקלנועית

    גודל הקלנועית משפיע על טווח הנסיעה שלה, מספר הנוסעים שהיא יכולה להכיל ולהיכן היא יכולה להיכנס.

    כך למשל קלנועית גדולה תהיה בעלת טווח נסיעה ארוך יחסית של 30 ק"מ לטעינה, והיא ולמעשה קלנועית זוגית המאפשרת לפי חוק הסעה של שני נוסעים. קלנועיות גדולות הן לרוב בעלות מנוע גדול, המסוגל לסחוב גם בעליות קשות, כך שהיא מתאימה מאוד לקיבוצים ויישובים עם טופוגרפיה הררית. החיסרון שלה הוא שהיא לא יכולה להיכנס למבנים בשל גודלה והמחיר הגבוה ביחס לחלופות.

    קלנועית בינונית לרוב מגיעה עם טווח נסיעה של 15 ק"מ לטעינה. קלנועית זו מתאימה לנוסע אחד בלבד, וכאשר אין לה גגון ניתן להיכנס עימה למבנים. דגמים מסוימים ניתנים לפירוק ולהכנסה בתוך רכב, והיא נחשבת לנוחה יחסית ובמחיר סביר.

    קלנועית קטנה ומתקפלת מתאימה לנסיעה לטווח קצר, עד 10 ק"מ לטעינה. קלנועית זו מאפשרת כניסה למבנים, ניתן לפרק ולהרכיב אותה ואף להטיס אותה לחו"ל. קלנועית זו מיועדת לנוסע אחד בלבד, לא מתאימה לעליות קשות ומהירותה בדרך כלל מגיעה ל-6 קמ"ש בלבד. נחשבת לנוחה פחות לנסיעה ביחס לקלנועיות גדולות.

    מספר הגלגלים

    ישנן קלנועיות בעלות שלושה גלגלים וקלנועיות בעלות ארבעה גלגלים. היתרון של קלנועיות עם ארבעה גלגלים היא תחושת יציבות טובה יותר, אך קלנועיות בעלות שלושה גלגלים מאפשרות כושר תמרון רחב יותר. כך למשל נסיעה בשבילי קיבוץ מפותלים או בתוך מחסן במפעל תוכך להתבצע בקלות רבה יותר באמצעות קלנועית עם שלושה גלגלים.

    מנוע, מצברים וטעינה

    בדרך כלל קלנועיות עובדות על מתח של 24 וולט, עם שני מצברים של 12 וולט כל אחד. מצברים אלו נטענים באמצעות חיבור לשקע חשמלי – ואין שום צורך ברכישת עמדת טעינה מיוחדת: ניתן לטעון את הקלנועית עם שקע רגיל ומטען ייעודי שמגיע עם הקלנועית. 

    הספק המנוע נע בין 200 ל-2,000 וואט. שימו לב להספק המנוע כאשר אתם רוכשים קלנועית ולתנאי הדרך הנפוצים: כך למשל אם אתם נוסעים עם הקלנועית בעליות קשות ובעיקר אם מדובר בקלנועית זוגית, מומלץ לבחור קלנועית בעלת מנוע עם הספק גבוה ככל האפשר.

    קחו את הקלנועית לנסיעה מבחן

    כפי שלא יעלה על הדעת לרכוש רכב מבלי לערוך נסיעת מבחן, כך גם בקלנועית. בסופו של דבר לא מדובר במוצר זול, והוא ישמש אתכם בשגרה לאורך זמן. רצוי לבצע את נסיעת המבחן בסביבה הרגילה שלכם או במקום עם תנאים הדומים לסביבה הרגילה. במידה והקלנועית אמורה להיות זוגית, ערכו את הנסיעה עם נוסע נוסף כדי לאמוד את כוחה. נסיעת מבחן מסייעת לכם להבין אם הנתונים על הנייר תואמים באמת את המצב בפועל.

    האם כדאי לרכוש קלנועית יד שנייה?

    אחת ההתלבטויות היא אם לרכוש קלנועית יד שנייה ובכך לחסוך במחיר. במידה ואתם רוכשים קלנועית יד שנייה, כדאי לזכור שאורך החיים של קלנועית נע בין 5 שנים לקלנועיות זולות ו-20 שנה לקלנועיות יקרות ברמה גבוהה. 

    לפני רכישת קלנועית זוגית יד 2 חשוב לבדוק את המצברים לפני הרכישה. בדרך כלל כתוב עליהם את תאריך הייצור, ואם עברו יותר משנה וחצי מזמן הייצור כנראה תאלצו לרכוש מצברים חדשים. 

    בדקו גם את העלות של רכישת חלקי חילוף לדגם שאתם רוכשים, ולבדוק אם בשקלול העלויות הנוספות זה עדיין משתלם לרכוש קלנועית יד שנייה ולא קלנועית חדשה.

    דגמי קלנועיות שיכולים לעניין אותך