האם יש צורך בקלנועית לאחר ניתוחי החלפת מפרקים?

    להצעת מחיר על קלנועית השאירו פרטים או התקשרו:
    077-803-6500


    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.


    במהלך השנים רבים חווים כאבים עזים במפרק בעקבות שחיקת סחוס, דלקת ניוונית או פציעה. המפרק אמור לשאת את המאמץ במהלך תנועת הגוף וכאשר יש פגיעה במפרק, הגוף מתקשה בתפקוד.

    בעיות במפרק עשויות לבוא לידי ביטוי בנפיחות, עיוות או נוקשות במקום וכאבים הן בישיבה והן בעמידה ואפילו בשכיבה. יש מי שיפנו לפיזיותרפיה או יסתייעו במשככי כאבים על מנת לאזן את הכאב ובמקרים מסוימים, במיוחד אם הכאב מחריף או הקושי מעצים, יתכן שאורטופד מומחה ימליץ על ניתוח החלפת מפרקים – בין אם מדובר בהחלפת מפרק הברך או בהחלפת מפרק הירך.

    ממה לצפות לאחר ניתוח החלפת מפרק?


    במהלך ניתוחי החלפת מפרקים למעשה מחליפים את האזור הפגוע במשתל מלאכותי המדמה תנועה טבעית. כיום מדובר בשיטות מתקדמות ובמשתלים מלאכותיים, לעיתים אפילו פרוצדורה בסיוע רובוט מיוחד כך שהתוצאות טובות יותר ומחזיקות למשך שנים ארוכות.

    כמו כן, בשיטות העכשוויות מתקצרת משך ההחלמה וההתאוששות והחזרה לשגרה אמורות להיות מהירות יותר. עם זאת, ייתכנו קשיי תנועה ומגבלות תנועה בתקופה הסמוכה לניתוח ויהיו מי שירצו להשתמש באמצעי עזר כמו למשל, הליכונים או מקל הליכה שמאפשרים לתפקד, לנוע במיוחד לביצוע משימות במהלך הבית כמו כניסה לאמבטיה, שירותים, טיולים קצרים מסביב לבית עד החזרת תחושת ויכולת העצמאות.

    לרוב אחרי ניתוח יומלץ על החלפת חבישות, שינוי מנח שכיבה למניעת פצעי לחץ, משככי כאבים מסוימים לפי דרגת ועוצמת הכאב וכן טיפולי פיזיותרפיה לשיפור שיווי המשקל, האיזון, חיזוק השרירים והיציבה. 

    כיצד תחזירו לעצמכם את הנידות עד התאוששות מהניתוח?

    במקרים מסוימים יתכן שיהיה צורך בקלנועית שתוכל לסייע בתהליך עד חזרה לשגרה בשל קשיים וכאבים בניידות, בכיפוף המפרק, כיפוף מותניים ובהליכות ארוכות. כמובן שהכל תלוי בחומרת המצב ואפשר בהחלט להתייעץ עם רופא. היא יכולה לאפשר את מרחב התנועה המבוקש והניידות הנדרשת במיוחד עבור אנשים שמתאוששים מהניתוח ואין להם עזרה.

    קלנועית יכולה גם לעזור במיוחד אם המחלים מהניתוח מתקשה לשאת קביים, כיוון שנדרש בכל זאת כוח רב בפלג גוף העליון על מנת להסתובב עם קביים ואלה יכולים להגביל בתנועה. הנסיעה מפחיתה את הצורך בהליכה ובמאמץ של פלג גוף העליון.
    יש לבחון בהשכרת או רכישת קלנועית את מרחב התמרון, עיצוב משענת הברך, מערכת הבלמים והאביזרים הנלווים והאם היא אכן מתאימה לשימוש בחוץ ובאילו תנאי שטח.

    כדאי לנסוע עם קלנועית עוד לפני הניתוח על מנת לדעת כיצד לשלוט בה בבטחה, כולל אמצעי הבלימה. אפשר להוסיף אביזרים שונים שיקלו על הנסיעה.

    אפשר לבחור קלנועית ליחיד מתקפלת או המתפרקת למספר חלקים וניתנת לאחסון בתא המטען של הרכב. אם מדובר בתקופת ההתאוששות מהניתוח שהיא במזג אוויר קשה יחסית כמו גשם או מים, ישנן קלנועיות סגורות שניתן להוסיף להן כיסוי מיוחד נגד רוח וגשם.

    בכל מקרה, שווה להתייעץ עם מישהו שהתאושש מהניתוח שיספר לכם על תהליך ההחלמה מה הוא כלל מבחינת פעילות כגון פיזיותרפיה, פעילות ספורטיבית וכן הצורך בקלנועית והשימוש המיטבי בה.

    בחרו אורתופד מומחה שיוכל גם לנתח אתכם את הניתוח וכן בררו באיזו שיטה הוא מנתח כגון השיטה הצדית או הקדמית במקרה של מפרק ירך או בהחלפה חלקית או מלאה של מפרק הברך ומה הוא חושב שיכלול תהליך השיקום וההתאוששות והאם יש צורך בקלנועית.

    כדאי לשריין קלנועית למקרה שתזדקקו לה ושתהיה לכם נגישה לכל מקרה ואתם כבר תחליטו אם להשתמש בה לפי הצורך. 

    דגמי קלנועיות שיכולים לעניין אותך